Skip to main content

Bio- og elektriske peiser

By

En gasspeis er enkel å vedlikeholde og den krever minimal innsats for å få fyr i. De fleste er utstyrt med en fjernstyring som du kan tenne ilden og justere varmen opp eller ned med. Mange av gasspeisene har også mulighet for forhåndsprogrammert varmestyring, slik at fyringsøkonomien blir god. En gasspeis tar liten plass og det er enkelt å integrere den i boligens interiør. Den gir minimalt med utslipp og du slipper tradisjonell pipe, siden det meste som kommer ut er vanndamp. Velg mellom mange stilige modeller.

Klebersteinsovn

By

Kleberstein har tre karakteristiske egenskaper; den er unik, varmelagrende og gir lav overflatevarme. Klebersteinen er unik fordi ingen stein er lik. Fordi kleberstein er porøs, trekker den til seg varmen og avgir den sakte. Jo mere kleberstein det finnes i eller rundt ovnen, dess mer varmelagrende og fyringsøkonomisk er den. En massiv klebersteinsovn kan avgi varmen i opptil hele 12 timer etter at du har sluttet å fyre i den. Siden overflatevarmen på en klebersteinsovn er såpass lav, legger den forholdene til rette for et meget godt inneklima.

Kakkelovn

By

I Varmefag kaller vi kakkelovn for «den vakre varmen», og ikke uten grunn. For uansett om du har en 200 år gammel kakkelovn eller en ny, er den et særdeles vakkert møbel som gir hele boligen økt verdi. Men det er ikke bare utseendet som som sørger for verdiøkningen. For mange er nemlig kakkeloven den største «sparebøssen» i huset. Med en utrolig varmelagringskapasitet, er den soleklar favoritt i konkurransen om best fyringsøkonomi ved vedfyring. Den svenske oppfinnelsen fra 1700-tallet sørger for at varmen avgis sakte, opptil utrolige 24 timer etter at du har sluttet å fyre i den. Absolutt noe å vurdere med tanke på framtidige strømregninger.

Peis

By

Her finner du alle våre peisinnsatser, peis med omramming, gasspeis og peis med vannkappe.

Peisovn/vedovn

By

Peisovn og vedovn er frittstående og produsert i stål eller støpejern. Ovnene er ofte lakkert og kommer i farger som sort, grå, hvit, mocca og nikkel. De fleste peisovnene har glass med godt innsyn til flammene og flere kan utstyres med innebygget vifte, dreiefot, ekstra varmelagring og tilkopling av uteluft.