Skip to main content

6000,- for å bytte parafin med ved!

6000,- for å bytte parafin med ved!

Klimatiltak: Endelig meddeler ENOVA at alle som søker om støtte til utskiftning av parafinovn vil få 6000 kroner i støtte dersom de samtidig bytter til rentbrennende ildsted.
4 desember, 2017
Silje Karlsen
Interiør & markedsansvarlig

Norsk varme har lenge jobbet for å få dette til, og nå har den nasjonale panteordningen trådd i kraft: fra 16. oktober 2017 ble støtten til utskiftning på 6000 kroner. I 2019 halveres den, og i 2020 vil det bli forbudt å fyre med miljøskadelig brensel.

– Vedfyring er klimanøytralt og vi er veldig glade for at ENOVA gir folk denne muligheten til å gjøre en innsats for miljøet. Kjøper man et rimelig ildsted vil støtten kunne utgjøre halve prisen, sier styreleder i Norsk Varme, Steinar Vigdal.

Skal man ha pantepenger, må man selv søke via ENOVAs nettside.

Om litt over to år blir oppvarming med fossilt brensel, som olje og parafin ulovlig. Å skifte til en miljøvennlig, rentbrennende ovn er bra for miljøet, økonomien og klimaet inne i de norske hjem. Ildsteder som er produsert etter 1998 regnes som rentbrennende. Et rentbrennende ildsted har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner gass og partikler i røyken til varme, og det er her man sparer naturen for mye forurensning.