Skip to main content

Vi hjelper deg med ditt bad!

By

I dag krever vi mye av et baderom. Rommet skal være en forlengelse av huset, inngi ro og velvære og være avslappende. Det skal helst være praktisk og vakkert samtidig, være enkelt å vedlikeholde og tidsriktig uten å gå av moten de første årene.

Bad er gjerne kledd i fliser, og flisvalget har dermed mye å si for stemningen. Trendene rundt fliser beveger seg ikke like raskt som i andre deler av interiøret. Heldigvis, for vi ønsker ikke å pusse opp badet annet hvert år. Det er heller ikke bare èn trend som gjelder, så blant alt som rører seg skal det være mulig for de fleste å finne noe som passer til nettopp ditt hjem og din egen stil.

Med lang erfaring og gode ideer er vi behjelpelig med å 3D-tegne badet ditt helt kostnadsfritt! Vi har i tillegg Nordnorges største lager på fliser, så her kan du ta med deg flisene og tilbehøret på dagen!

Vi representerer et komplett knippe av produsenter fra hele Europa. Vårt mål og vår visjon er å være en ledende aktør i markedet for keramiske fliser og tilhørende produkter.

Fliser er et gammelt materiale med lange tradisjoner, men at noe er gammelt trenger ikke bety at det er kjedelig. Innovasjon og design går hånd i hånd når det gjelder å skape helt unike materialer og vi har noen av Europas mest spennende fliser i vårt sortiment.

 

Ønsker du tips og råd eller flisprøver sendt hjem til oss? Ta gjerne kontakt!

 

Du finner våre butikker her:

Narvik: Floveien 3, 8520 Ankenes. Tlf: 769 50 490. Epost: silje@narviksteinsenter.no

Bodø: Notveien 17, 8013 Bodø. Tlf: 920 32 224. Epost: tor-erik@vfff.no

Harstad: Klubbholmen 6C, 9409 Harstad. Tlf: 917 89 408. Epost: alexander@vfff.no

 

 

5 enkle tips for å vedlikeholde dine nye fliser

By

Her er 5 stikkord: 

 • Rens
 • Impregner
 • Rengjør
 • Rens fugen
 • Fjern flekker

Rens overflaten etter fuging

Når overflaten fuges dras fugemassen også ut over selve flisen før det overflødige vaskes vekk med rent vann. Når fugen så har tørket vil det som oftest ligge igjen et fugeslør på flisen. Dette lar seg vanskelig fjerne med rent vann og du trenger derfor et syrebasert rensemiddel laget for å fjerne dette sløret. 

Et slikt rensemiddel kan fjerne fugerester og annen uorganisk forurensing, saltutslag fra terracotta, kalkrester og er effektiv mot rustflekker. Det kan også brukes for å grundig rengjøre gulv utendørs. Det kan nok høres skummelt ut å vaske det nye badet med et syrebasert produkt, men gode produkter rengjør effektivt uten å skade hverken flis eller fug. 

Impregnering

Selv om dagens fugemasser er betydelig tettere og sterkere enn de var før har sementbaserte fugemasser en porøs overflate. Over tid vil de fleste fugemasser bli misfarget, spesielt i utsatte områder. Ved å påføre en fugeimpregnering før det nye gulvet tas i bruk tetter du porene i overflaten slik at skitt ikke så lett trenger inn. 

En impregnering for fug skal ikke endre fargen på fugen. Den vil beskytte fugen og gjøre rengjøringen enklere. 

Vi anbefaler: Fila Fugaproof eller Surfapore M

 

Bruk vaskemidler beregnet for fliser 

Keramiske fliser er et dødt materiale, og det trenger ikke annet vedlikehold enn vanlig rengjøring. Når du skal vaske gulv og vegg kan det allikevel være greit å bruke et middel beregnet for nettopp denne overflaten. Et godt rengjøringsmiddel fjerner skitt og etterlater ikke rester på overflaten slik at du ikke trenger å skylle eller vaske over med rent vann etterpå. Husk at keramiske fliser er veldig tette, og rengjøringsmidler for andre materialer kan resultere i at fett eller andre virkestoffer kan bli liggende på overflaten etter vask. 

Vi anbefaler: Fila Cleaner

Rens fugene

Keramiske fliser endrer ikke karakter over tid. Fargen er bestandig og materialet kan ikke solblekes. Fugen, derimot, er som oftest sementbasert og vil kunne trekke til seg skitt på en annen måte og områdene som er mest utsatt, for eksempel dusjen og gangsone, vil oftest bli mørkere eller lysere etter en tids bruk. I dusjen er det typisk rester av kalk, såpe og fett som gjør at fugefargen endrer seg over tid. 

Hvis du ønsker å friske opp fugefargen igjen kan denne renses med Fila PS87. Dette rensemiddelet kan tynnes ut i forskjellig blandingsforhold, og for vedlikehold av fug er blandingsforholdet 1:20 passe (1 del PS87, 20 deler vann). Fyll bare litt vann i vaskebøtten og bland med PS87. Bruk så en skurepad for å få vasket fugene skikkelig.

Vi anbefaler: Fila PS87

Har du en flislagt flate du trenger hjelp med? Spør oss om råd!

Fjerne vanskelige flekker

Etter en tids bruk kan du oppleve at du allikevel har fått flekker på flis eller fug som er vanskelige å fjerne. Fortvil ikke, det finnes hjelp for dette også. Et rensemiddel for fliser vil hjelpe deg å fjerne uønskede flekker. Det kan også hjelpe med å fjerne voks, fett og annen smuss. Har du fått misfargede fuger i gangsonen? Forsøk rensemiddel på dette for å få fugefargen tilbake.

Et rensemiddel som for eksempel Fila PS87 kan blandes mer eller mindre konsentrert alt etter behov og har du vanskelig flekker kan det være du må justere blandingsforholdet deretter. For vedlikehold blandes den tynnere, men for å fjerne vanskelige flekker kan du blande den så konsentrert som 1:5 (1 del PS87, 5 deler vann). 

Vi anbefaler: Fila PS87

Bruk skurepad

For rens og flekkfjerning kan det være du må bruke noe som tar litt bedre enn en vaskeklut. En god skurepad hjelper deg på veien og gjør rensejobben betydelig mer effektiv. 

Altaskifer

By

Skiferen i Alta er dannet gjennom millioner av år, med ekstreme temperaturer og enormt trykk. Den er utsatt for vær og vind og et klima bare vi som bor her kan trives med. Den er ett av de hardeste byggematerialene som finnes, men den må tas ut med stor varsomhet. Ofte er følsomme og erfarne hender med hammer og meisel det som skal til.

Altaskifer er ikke noe vi produserer eller utvikler. Vi henter den ut fra fjellet med gamle håndverkstradisjoner, i akkurat den tykkelsen skiferlagene er dannet i. Helt urørt er den likevel ikke. Vi sager den til, og slik får du et ekte stykke fjell å se på, å ta på, å gå på. Det kan du leve godt med.

Hardt arbeid kan flytte fjell. Altaskifer har i flere hundre år blitt brukt som byggmateriale i store deler av Norge, men den ble tidlig ettertraktet andre steder i verden også. I dag eksporteres en tredjedel av skiferen, og du finner den på mengder av tradisjonelle hustak i Aostadalen i Italia, på togstasjoner i Nedeland og langs hele strandpromenaden i Barcelona.

Barneføtter på varme heller. Bestemors. Mammas. Dine. Altaskifer er uslitelig og uforanderlig. Skulle du ønske å utvide hagegangen – eller taket, muren, vil du se at den nye skiferen har nøyaktig samme farge og tekstur som den gamle.

Nå skal også gasspeiser være grønne

By

I forskriften Tek 10:§14-4 står det svart på hvitt at det ikke er tillatt å installere varmeinstallasjon for fossilt brensel. Med andre ord er det kun tillatt å installere ovner beregnet for fornybar biobrensel, som for eksempel ved, trepellets, bioolje og biogass. Dette omfatter hus/bygg som har sendt inn byggesøknad etter 01.01.2017. Forskriften gjelder ikke om byggesøknad er sendt inn før denne datoen.

Forbudet gjelder også for installasjon av ny gasspeis i eksisterende bygg, men ikke for bytte av eksisterende gasspeis. Fritidsboliger til og med 70 kvadratmeter er også fritatt fra forskriften.

GASSPEISENE FÅR BIOGASS-SERTIFIKAT

På grunn av den nye forskriften er det hektisk aktivitet hos RPT Gass hos Klepp i Rogaland om dagen. I tillegg til å være landets største norskeide leverandør av fylte propanflasker, er de også leverandør av gasspeiser til Varmefagkjedens mange butikker i hele Norge.

-Vi har nå fått biogass-sertifikat på nesten alle våre gasspeiser. Parallelt jobber vi med å få biogass på flasker, slik at vi kan tilby en komplett løsning, sier daglig leder hos RPT Gass, Morten Viste.

-Det er viktig å presisere at dette kravet kun gjelder installasjon av nye gasspeiser. Har du allerede en gasspeis, er det fullt lov å bruke den, legger han til.

 

HVA ER BIOGASS?

På spørsmål om hva biogass egentlig er, forklarer Viste at det finnes biogass som består av Metan (Naturgass) og Biopropan. Begge gassene lages helt eller delvis av vegetabilske oljer, avfallsrester og restmaterialer fra planter og dyr.

Disse gassene kan bestå av 100 prosent bio-opprinnelse eller med innblanding av fossilt. Dette utgjør ikke noe forskjell ved selve forbrenningen, da gassen er den samme, men har forskjellig opprinnelse.

-For å forklare begrepet biogass, omtaler vi begge disse gassene som biogass, selv om det er to forskjellige gasser, avslutter Morten Viste.

 

FORTSATT TRYGT Å VELGE GASSPEIS

En gasspeis er enkel å plassere og du trenger ikke eksisterende pipe i boligen. I nye og tette boliger som ikke har det store oppvarmingsbehovet, vil en gasspeis passe helt perfekt – og den er absolutt ikke til pynt. En gasspeis varmer også godt. Dessuten er det praktisk å fyre opp i peisen med fjernkontrollen.

Du kan se biopeisene vi tilbyr  HER og   HER 

Kilde: Varmefag

På tide med piperehabilitering og kanskje også ny pipehatt?

By

Det er ikke alltid så lett å oppdage at alt ikke fungerer som det skal i pipa. Typisk slitasje kan være sprekker og kondensskader forårsaket av vær, vind og fuktighet over tid. Det kan også være at det er gjort en installasjonsfeil med tilkoblingen, eller at det har oppstått en pipebrann som du ikke har oppdaget.

-Det er naboer som melder fra om pipebrann i over 90 % av tilfellene, sier Anders Evensen hos Varmefag Fyr og Flamme i Halden.

Han presiserer at du ved den minste mistanke om at noe er feil, for eksempel hvos det er uvanlig dårlig trekk i pipa, bør få en fagmann til å undersøke skorsteinen. gjerne ved bruk av kamera.

 

FLERE FORDELER

Fordelene ved å rehabilitere skorsteinen er først og fremst brannsikkerheten, men det optimaliserer også driftsforholdene i pipa. En tett og trygg skorstein gir rikelig trekk. Dessuten stiger boligens verdi med en nylig rehabilitert skorstein.

-De fleste skorsteinene som må rehabiliteres, må det på grunn av slitasje eller at det er gjort bygningsmessige endringer som ikke er i tråd med gjeldende lover og regler for oppstilling av skorsteinen, sier Evensen.

Og her er det mange som feiler. For eksempel er det mange som kler inn skorsteinen med brennbart materiale som gipsplater eller panel når de bygger ut loftet.

-Det finnes ikke grenser for hvor mye rart folk gjør, sier han med et smil.

 

ULIKE METODER FOR PIPEREHABILITERING

Det er i hovedsak tre forskjellige metoder som brukes når man rehabiliterer en skorstein; stål, keramikk eller glidenstøping, hvor man støper en ny kanal inne i den gamle kanalen på de stedene hvor det er spesifikke krav til tverrsnitt.

-Bruk av stålrør er nok den vanligste metoden rundt omkring. Litt dyrere materiale, men raskere å jobbe med. Rustfrie og syrefaste stålrør har inntil 30 års garanti, sier Evensen. Skorsteiner som er rehabilitert med stålrør eller keramiske rør etter forskriftene, kan kles inn med brennbart materiale på to sider. Bruk av keramiske fliser krever imidlertid at piperøret er helt loddrett.

 

EN PIPEHATT HAR FLERE FUNKSJONER

Vann og fuktighet ned i pipa forringer levetiden på skorsteinen. Derfor bør du ha en pipehatt. I tillegg gjør pipehatten det vanskeligere for fugler å komme seg inn, og den holder løv borte. Noen pipehatter er også laget for å stabilisere eller øke trekkforholdene.

-Man må ikke ha en pipehatt, men du bør absolutt ha det, sier Evensen.

Han forteller videre at hvis du har planer om å installere en ny peisovn, så er det en ypperlig anledning for å få undersøkt skorsteinen i samme slengen.

-Husk at dette er søknadspliktig arbeid. Vi i Varmefag fyller gjerne ut papirene for deg og sender dem inn til rett instans i kommunen, avslutter Anders Evensen.

 

Kilde: www.varmefag.no

Biopeis fra Termatech

By

Termatechs unike biopeiser er utviklet i tett samarbeid med hollandske Ruby Fires. Ruby Fires står for kvalitet og inovasjon – et utgangspunkt som samsvarer med Termatechs verdier. Det keramiske brenselet, som er grunnelementet i biopeisene, inneholder patentert absorberende, keramisk stein som tar opp bioethanol, og gir et sikkert forbrenningssystem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det helt unike med biopeisene er nettopp den høye sikkerheten, som skyldes måten bioethanolen blir absorbert av den keramiske stenen og deretter frigis som damp, som antennes. Med en biopeis unngår man aske, røyk og pipe, mens man får et sikkert system som er miljøvennlig og enkelt å innstallere.

«Skorstensløse ovner åpner opp for helt nye muligheter for å nyte ildens varme og fengende glød. Om det er til huset, leiligheten, hytten, sommerhuset, kontoret eller restauranten, så er det trygt og sikkert med våre biopeiser. Mulighetene er endeløse, og det er kun fantasien som setter grenser. Alle typer design og innbygninger er mulige – hvis du kan skissere det, kan våre forhandlere skape det.»
Søren Toft, CEO Termatech

FORDELER MED BIOPEIS FRA TERMATECH:

 • sikre å bruke
 • ingen pipe
 • ingen aske
 • ingen røyk
 • miljøvennlige
 • biobrensel
 • enkel installasjon
 • endeløse designmuligheter

For flere modeller og mer informasjon, se HER


6000,- for å bytte parafin med ved!

By

Norsk varme har lenge jobbet for å få dette til, og nå har den nasjonale panteordningen trådd i kraft: fra 16. oktober 2017 ble støtten til utskiftning på 6000 kroner. I 2019 halveres den, og i 2020 vil det bli forbudt å fyre med miljøskadelig brensel.

– Vedfyring er klimanøytralt og vi er veldig glade for at ENOVA gir folk denne muligheten til å gjøre en innsats for miljøet. Kjøper man et rimelig ildsted vil støtten kunne utgjøre halve prisen, sier styreleder i Norsk Varme, Steinar Vigdal.

Skal man ha pantepenger, må man selv søke via ENOVAs nettside.

Om litt over to år blir oppvarming med fossilt brensel, som olje og parafin ulovlig. Å skifte til en miljøvennlig, rentbrennende ovn er bra for miljøet, økonomien og klimaet inne i de norske hjem. Ildsteder som er produsert etter 1998 regnes som rentbrennende. Et rentbrennende ildsted har et dobbelt forbrenningssystem som omdanner gass og partikler i røyken til varme, og det er her man sparer naturen for mye forurensning.

Mirage Jewels i storformat!

By

Mirage Jewels har lansert serien i større formater, helt opp til 120×240! Store formater er veldig i vinden om dagen, og skaper helt andre uttrykk enn mindre fliser gjør. Dette er fliser av høy kvalitet og teknologien som ligger bak er nymotens. Denne serien leveres i 17 forskjellige nyanser av marmor. De sier selv : «We are passionate about giving you the best» og det har de virkelig klart her! Dette er et mesterverk i hver eneste flis.

Mirage Glocal

By

Det er ikke uten grunn at Mirage Glocal er en av våre bestselgende fliser! Dette er veldig behagelige og rolige fliser som skaper en lun atmosfære i rommet selv om det er litt liv i flisene. Mirage har laget denne serien med hele 11 forskjellige farger som kan mixes sammen for å skape stilrene uttrykk. Disse leveres i et stort størrelsesspekter fra 30×30 til 120×240 i tillegg til mosaikk i alle fargene, samt en mix.

 

Vedfyring er bra for miljøet!

By
 • Vedfyring i moderne ildsteder anbefales av miljømyndighetene, både av hensyn til global og lokal forurensning
 • Vedfyring i moderne ildsteder støttes av miljøbevegelsen, særlig fordi ved/bio er klimanøytralt
 • Ved er en fornybar ressurs, og vedfyring er derfor 100% klimanøytralt. CO2 som frigjøres ved forbrenning, tas opp i trærne – og inngår i det nøytrale CO2-kretsløpet.
 • Nye ovner utnytter inntil 82% av energien i en vedkubbe. Ovner med 90% utnyttelsesgrad er under utvikling. Til sammenligning utnyttes 80-85% av energien som ligger i utbygde vassdrag. 5-10% forsvinner under produksjon og 8-10% forsvinner i forbindelse med overføring. Kullkraft utnytter under 50% av energien i kull
 • Ved å erstatte 5000 kWh strøm fra kullkraftverk med ved/bio, reduseres utslipp av CO2 med 5 tonn. Dette tilsvarer CO2-utslipp fra 2 års bilkjøring
 • Rentbrennende ildsteder gir 90% mindre partikkelutslipp enn gamle ovner. Utskiftning av ovner har de siste årene ført til mindre svevestøv i de største byene
 • Gamle ildsteder tilfredsstiller ikke nye krav til utslipp og energieffektivitet
 • Utskiftning av gamle ovner har ført til en reduksjon av svevestøv på mellom 17.000 og 20.000 tonn per år siden kravet om rentbrennende ovner kom i 1998
 • Vedfyring bidrar til svevestøv, men er ikke den viktigste årsaken til dårlig luftkvalitet for folk flest. Dette skyldes at utslippet kommer fra piper på taket, og spres med lufta

Ved er kortreis. Det meste av veden som brukes i Norge er hugget i det området man bor.